Funderingsherstel vergunning Amsterdam

Goede funderingen voor uw pand zijn echt van belang maar helaas zijn in Amsterdam veel panden aan het zakken. Dit kan gebeuren door verschillende oorzaken, maar de consequenties voor het pand kunnen er norm zijn als het niet hersteld worden. Er is niks makkelijks wat we kunnen doen, behalve de fundering vernieuwen.

Herstellen:
Herstellen is niet zomaar een klus, er komt veel bij kijken en moet  door een ervaren  bureau gedaan worden. Het begint met een goede vergunningtekeningen voor de omgevingsvergunning (bouwaanvraag / wabo) zodat het plan tegen een concurrerende prijs uitbesteed kan worden. Het gaat er om uw eigen woning opnieuw te funderen, als het werk slecht uitgevoerd wordt kan het grote consequenties hebben voor u en de panden ernaast, en veel meer onnodige kosten.  

KING bespaart u stress en geld door alles goed voor te bereiden zodat alles goed en soepel loopt. Tijdens de bouw wordt het werk geïnspecteerd. Voorbereiden is altijd van belang om te zorgen dat er geen verassingen of meerkosten komen.

Het begint met
Het begint met onderzoeken, berekeningen en een omgevingsvergunning aanvraag. Met Architect/bouwtechnoloog KING wordt de verschillende mogelijkheden, beperkingen en kansen besproken. Met de juiste constructeur wordt uw plan goed berekend. Daarna worden offertes bij funderingsherstel aannemers aangevraagd en vergelijkt. Architect/bouwtechnoloog KING kan u voor het hele funderingherstel vergunning proces en of de uitvoering inspecteren.

Omdat de begane grond gesloopt wordt, komt alles eruit, behalve de dragende wanden, er ontstaan verschillende verbouw mogelijkheden, met Architect/bouwtechnoloog KING de verschillende kansen en eisen worden besproken, zodat de juiste manier wordt gekozen.

 

Funderingsherstel_herstellen

KING met ervaring
King Architecten, een eenmanszaak van Roland King, is een onafhankelijk ontwerp- en projectmanagementbureau in de regio Amsterdam en Zaandam. KING kent een groot netwerk van adviseurs en andere disciplines en in vergelijking met andere architectenbureaus, heeft KING als eenmanszaak geen overheadkosten en personele kosten, 40,- euro per uur. Ik werk voor verschillende opdrachtgevers, vastgoedbeheerders, vereniging van eigenaren VvE en particulieren. Door mijn ervaring kan ik onafhankelijk advies geven betreffende verbouwing mogelijkheden, regelgeving, keuze aannemer en subsidies.

Het is veel beter om alles goed voor te breiden, zodat uw plan uitbesteed kan worden tegen een concurrerende prijs. Door de uitvoering wordt de bouw werkzaamheid ook gecontroleerd, ik wil zorgen dat van het begin tot het eind alles soepel loopt.

Architect/bouwtechnoloog KING is heel flexibel, of het alleen de omgevingsvergunningaanvraag is, begeleiding door het vergunningstraject met offerte controle, of het begeleiden of inspecteren tot het einde. Alles is met mij bespreekbaar.

Funderingen in het kort
Bij een funderingsherstel worden nieuwe palen in het pand geheid of gedrukt (in segmenten van circa 1,5 à 2 meter). Die worden op korte afstand van de dragende muren geslagen. Vervolgens wordt op een zand werkvloer een vloer van gewapend beton gestort, die wordt aan de nieuwe palen en in de draagmuren verankerd. De nieuwe fundering is feitelijk de betonnen plak die de heipalen met de muur verbindt. Door de verankering (inkassing) brengt de betonvloer het gewicht van het gebouw over op de nieuwe palen.

 

Funderingsherstel_bouwbegeleiding

Verbouwen
Voor architect KING zijn verbouwingen een specialisme geworden, met betrekking tot die zaken zoals situatie, aansluiting, lichtinval, routing, functionaliteit, constructieve mogelijkheden en bouwbeperkingen, regelgeving, kosten en materialisatie gecombineerd met uw eigen wensen en ideeën. Daarnaast zal de uitwerking moeten passen bij de bestaande woning en belangrijker, binnen uw budget.

Let OP
Sommige gespecialiseerde funderingsherstel aannemers bieden een heel lage prijs of een gratis bouwaanvraag/ omgevingsvergunning maar, dit is alleen een marketingstunt, een lokkertje. Vergeet niet dat als u aan een aannemer vastzit bent afhankelijk van de aannemer en van alle meer kosten. U betaalt uiteindelijk voor de uitvoering veel meer, soms 30% of meer dan de normale bouwkosten !

 

Funderingsherstel_Kelder

Kelder
Als u bezig bent met een funderingsherstel kan het voordelig zijn om een leefbare kelderbak onder u voeten te realiseren. Het kan een uitdagende ruimte zijn, net onder uw voeten, een nieuwe bouwlaag! En omdat elke vierkante meter heel duur is, is het een beter alternatief dan een huis kopen of verhuizen. Architect/bouwtechnoloog KING luistert naar uw eisen, wensen en passies.

Voor meer informatie kijk naar mijn website: www.souterrainarchitect.nl